Ny slot från NetEnt – Archangels: Salvation

Kampen mellan det onda och det goda är alltid aktuell – den finns i flera former och kan representeras på flera sätt, något som NetEnt tog tillvara på när de skapade sitt senaste mästerverk. Som vanligt när den svenska speltillverkaren släpper nytt, är vi genast intresserade och ofta mer än belåtna med resultatet. Denna gång är inget undantag. I sloten Archangels: Salvation möts himlen och helvetet i en tuff kamp. Allt är mästerligt detaljerat efter NetEnts vanliga superkvalitet och handling, grafik, ljus och ljud passar temat som handen i handsken.

Det onda och det goda representeras i denna spelautomat av en vacker ängel från himlen och en mörk krigare från helvetet, båda utrustade med varsitt glödande svärd. Dessa befinner sig på varsin sida om spelplanen under hela spelets gång och reagerar samtidigt när vissa vinster uppstår eller något större sker på spelplanen. Spelets mekanik är något utöver det vanliga jämfört med vad vi vanligen ser hos spelutvecklaren, vilket visar att de fortsätter på den innovativa banan och ständigt vill förnya sig. Mer om mekaniken hittar du nedan.

Spelets mekanik

Spelplanen i Archangels: Salvation är som nämnt lite annorlunda, den består nämligen av sex hjul, tolv rader och hundra fasta vinstlinjer. Hjulen befinner sig i mitten av skärmen och skimrar och blixtrar under spelets gång. Det finns även ett insatsspann som sträcker sig från 0,01 till 0,1. Den minsta insättningen du kan göra är 4 kronor och som mest kan du lägga en insats på 2 000 kronor. Någon progressiv jackpott finns tyvärr inte i Archangels: Salvation, men du kan använda både free spins och bonusspel.

Bonusfunktioner

Det finns två så kallade hot spots på spelplanen – en tillhör himlen och ligger längst upp på hjulen, och den andra tillhör helvetet och befinner sig längst ner. I och med detta finns även två bonusar – himmelbonusen och helvetesbonusen, vilken av dem du får beror på var wild-symbolen landar. Om himmelbonusen triggas igång kommer fler wilds och jokersymboler ta över spelplanen i ett led, vilket kan leda till fler vinster. Är det helvetesbonusen som kickar igång kommer även här wilds att landa på spelplanen, men på slumpmässiga ställen.

Free spins

Free spins är ett givet inslag i de allra flesta NetEnt-slots och något som är mycket uppskattat av spelarna. I Archangels: Salvation får du free spins beroende på hur många scatter-symboler som landar på hjulen. Scatter-symbolen består i detta fall av en lila symbol med bokstaven S. Om du lyckas landa tre scatters ger det dig 10 spins, fyra scatters ger 15 spins, fem scatters genererar 20 spins och om du lyckas snurra fram hela sex scatters på hjulen kan du kamma hem totalt 25 free spins.

Sammanfattning

Varje gång NetEnt släpper en ny titel blir vi lika exalterade och det är sällan de gör oss besvikna, inte heller denna gång finns det mycket att klaga på. Archangels: Salvation är ett mycket snyggt spel – både visuellt och när det kommer till bonusfunktioner. Att NetEnt skulle tappa stinget när det kommer till innovativa spelfunktioner finns inte på kartan, vilket de bevisar med slotens hjul, rader och vinstlinjer. Det finns även finfina chanser att kamma hem ett gäng free spins i denna spelautomat vilket alltid är ett plus. Testa Archangels: Salvation idag!